Skip to the content

Gemeente Opsterland

Gemeente Opsterland
"Tijdens de uitrol van het hele project konden alle collega's van de Gemeente Opsterland nagenoeg ongestoord doorwerken", zei Pieter de Vries, Teamleider Facilitair Beheer en Services Gemeente Opsterland

Een duurzame transformatie

De "nieuwe" inrichting van de Gemeente Opsterland komt volledig uit het Ahrend Hergebruik assortiment. Samen met de verantwoorde inname van de afgeschreven inventaris is er een flinke duurzame slag geslagen. Ook met oog op het budget was er een aanzienlijk kostenvoordeel in vergelijking met nieuw meubilair. 

In korte tijd heeft Gemeente Opsterland een succesvolle duurzame transformatie doorgemaakt. Al het glas is vervangen voor HR++ glas en alle dakconstructies zijn geïsoleerd. Mede hierdoor is het energielabel verbeterd van "G" naar "B".

Daarnaast maakt Gemeente Opsterland nu gebruik van slechts twee rechthoekige bureauformaten, in plaats van L-vormige bureaus, en zijn alle werkplekken in hoogte verstelbaar door middel van een handslinger. Hierdoor zijn er meer (flex-)werkplekken beschikbaar.

De wens van Gemeente Opsterland

Gemeente Opsterland is altijd duurzaam omgegaan met hun inrichting. Ze werkten zelfs nog aan Ahrend Mehes bureaus die aangeschaft waren in 1989. Bij de zoektocht naar meer ruimte is er bewust gekozen voor een duurzame upgrade van het gemeentehuis zelf in plaats van nieuwbouw.

Een belangrijke wens van de Gemeente Opsterland is dat het huidige meubilair op een verantwoorde manier ingenomen en afgevoerd wordt en dat het meubilair elders een tweede leven krijgt. Volledig in lijn met deze duurzame transformatie is er gekozen voor de inzet van Ahrend Hergebruik meubilair.

Dankzij Ahrend Hergebruik hebben we echt kwaliteit in huis én zijn we netjes binnen ons budget gebleven.

Pieter Tjerkstra | Faciliteitscoördinator Gemeente Opsterland

Het gebouw is ontworpen door Hans van Heeswijk architecten. Hij liet zich voor het ontwerp inspireren door de tuinbouwcomplexen in de omgeving. Het gemeentehuis bestaat uit twee gebouwen die door een loopbrug met elkaar verbonden zijn. Ahrend Hergebruik leverde het meubilair voor de Raadzaal, de vergaderzalen en de werkplekken.